"Carpe diem - Άδραξε τη μέρα" , 23 BC by Latin poet Horace

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Μικρές χαρές

Πρόσφατα μια καλή μου φίλη, μου έστειλε το εξής βίντεο του youtube.. Η ονομασία του είναι small pleasures, έτσι προέκυψε και ο τίτλος αυτής της ανάρτησης..

http://www.youtube.com/watch?v=flkFW5E0XcM

Θαρρώ πως αξίζει κάποιος να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του γι αυτό το ταινιάκι μικρού μήκους. Εμένα μου θύμισε την αρχή ενός παραμυθιού.. μια φορά και έναν καιρό.. 

Θα συνδέσω λοιπόν, αυτές τις μικρές χαρές με τις ευλογίες που έχουμε.. Άλλωστε τα μικρά θαύματα τριγύρω μας, όπως και τις ευλογίες που έχουμε λίγη προσοχή τους δίνουμε..

Στο βιβλίο του Ογκ Μαντίνο «Ένας καλύτερος τρόπος να ζεις», υπάρχει ένα εξαίρετο απόσπασμα για τις ευλογίες.. 

  1. Είσαι τυφλός;Όχι.Βλέπεις….και οι εκατοντάδες εκατομμύρια δέκτες που έχω τοποθετήσει στα μάτια σου,σου επιτρέπουν να απολαύσεις τη μαγεία που κρύβει ένα φύλλο,μια λίμνη.ένα παιδί,ένα άστρο,ένα ρόδο,ένα ουράνιο τόξο,μια γυναίκα….Σημείωσε μία ευλογία.
  2. Είσαι κουφός;Όχι.Ακούς….και οι εικοσιτέσσερις χιλιάδες ίνες που έχω τοποθετήσει σε κάθε σου αυτί,δονούνται από τον άνεμο που χαιδεύει τα δένδρα,από τα κύμματα που χτυπούν στα βράχια,από το κελάηδισμα των πουλιών,από τις φωνές του παιδιού που παίζει…..Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  3. Είσαι μουγκός;Όχι.Μιλάς….όπως κανένα άλλο από τα δημιουργήματά μου και τα λόγια σου μπορούν να ηρεμήσουν τον οργισμένο,να ανυψώσουν το ηθικό του απελπισμένου,να ζεστάνουν το μοναχικό…..Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  4. Είσαι παράλυτος;Όχι.Κινείσαι….μπορείς να τεντωθείς,να τρέξεις,να χορέψεις,να εργαστείς,να περπατήσεις….Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  5. Δεν δίνεις και δεν παίρνεις αγάπη;Μήπως σε βαραίνει η μοναξιά τη νύχτα και την ημέρα;Όχι. Όχι πια.Γιατί τώρα ξέρεις το μυστικό,πως για να πάρεις πρέπει να τη δίνεις χωρίς να σκέφτεσαι την ανταπόδοση.Η αγάπη για προσωπική ικανοποίηση ή περηφάνια δεν είναι αγάπη.Η αγάπη είναι ένα δώρο που το δίνεις χωρίς να ζητάς ανταπόδοση….Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  6. Η καρδιά σου είναι αδύνατη;Μήπως αγκομαχά και κοπιάζει για να σε διατηρήσει στη ζωή;Όχι.Η καρδιά σου είναι δυνατή.Βάλε το χέρι στο στήθος σου και νιώσε το ρυθμό της.Χτυπά μέρα και νύχτα,36 εκατομμύρια χτυπήματα κάθε χρόνο,κάθε χρόνο,έιτε κοιμάσαι,είτε είσαι ξύπνιος, στέλνοντας το αίμα σου σε αρτηρίες και φλέβες σε μήκος μεγαλύτερο απο 100 χιλιάδες χιλιόμετρα....Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  7. Είναι ελλατωματικά τα πνευμόνια σου;Μήπως η ζωτική σου αναπνοή εισέρχεται στο σώμα σου με δυσκολία;Όχι.Τα παράθυρα σου προς τη ζωή σε συντηρούν κι εργάζονται πάντα για να φιλτράρουν το ζωογόνο οξυγόνο με τη βοήθεια 600 εκατομμυρίων θυλάκων αναδιπλωμένης σάρκας,ενώ συγχρόνως απαλλάσουν το σώμα σου από τα κατάλοιπα αέρια….Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  8. Το αίμα σου είναι δηλητηριασμένο;Μήπως είναι αραιωμένο με νερό και πύο;Όχι.Μέσα στα 5 περίπου λίτρα του αίματός σου υπάρχουν 22 τρισεκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια….Σε κάθε δευτερόλεπτο 2 εκατομμύρια από αυτά πεθαίνουν για να αντικατασταθούν από 2 εκατομμύρια άλλα,σε μια αναγέννηση που συνεχίζεται από τότε που γεννήθηκες.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ….Σημείωσε άλλη μια ευλογία.
  9. Έχεις αδύνατο μυαλό;Μήπως δε μπορείς να σκεφτείς;Όχι.Το μυαλό σου είναι η πιο πολύπλοκη δομή στο σύμπαν.Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση κιλό βάρος υπάρχουν 13 δισεκατομμύρια νεθρικά κοίταρα,υπερτριπλάσια από των αριθμό ανθρώπων της γης.Για να σε βοηθήσω να αρχειοθετείς κάθετί που πέφτει στην αντίληψή σου,κάθε ήχο,κάθε γεύση,κάθε οσμή,κάθε εμπειρία σου από την ημέρα της γέννησης σου,έχω τοποθετήσει στα κύταρά σου πάνω από 1000 δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων μόρια πρωτεΐνης.Κάθε συμβάν της ζωής σου βρίσκεται εκεί μέσα,έτοιμο να επανέλθει στη μνήμη σου μόλις το ανακαλέσεις.Και για να βοηθήσω τον εγκέφαλό σου να κυβερνά το σώμα σου έχω διασκορπίσει σε όλο σου το σώμα 4 εκατομμύρια αισθητήρια πόνου,500 χιλιάδες ανιχνευτές αφής και πάνω από 200 χιλιάδες ανιχνευτές θερμοκρασίας.  
Τις γράφω εδώ για να μην τις ξεχνάς.. μη νομίζεις, και εγώ προσπαθώ να τις θυμάμαι σε δύσκολες μέρες.. Καλή Κυριακή! ;)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου