"Carpe diem - Άδραξε τη μέρα" , 23 BC by Latin poet Horace

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βάφουμε τον Οκτώβρη με ροζ και κόκκινες πινελιές...

Τη Δευτέρα διάβασα μια συγκινητική ανάρτηση στο σπιτάκι "Η ζωή είναι ωραία" της γλυκιάς Αριστέας! Έπειτα, την Πέμπτη διάβασα μια ακόμα ξεχωριστή ανάρτηση στο σπιτάκι "Εκφράσου" της αγαπητής Κικής!
Όπως ειπώθηκε σε αυτά τα δυο αγαπητά μου μπλογκοσπιτάκια, ο Οκτώβρης βάφεται ροζ, όχι για ρομαντικούς λόγους μα για να υπενθυμίζει πως αυτός ο μήνας είναι αφιερωμένος στην ενημέρωση και στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου του μαστού
Γι' αυτό, μην αμελείτε την πρόληψη ή έστω να κάνετε ανά συχνά διαστήματα την αυτοεξέταση σας.


Η Κορίνα και η Ευη ξεκίνησαν ένα tag ευαισθητοποίησης. Ένα tag αληθινό. Για τον καρκίνο του μαστού. Για όλο το μήνα Οκτώβριο. Θα βοηθήσεις; Στο χέρι μας είναι να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες.  Σε προσκαλώ, λοιπόν, να μοιραστείς αυτή την ανάρτηση, ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Σε προσκαλώ να γράψεις τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου μηνύματα, τη δική σου εμπειρία. Εάν είσαι blogger, δες το ως TAG,όπως έκανε και η Εύη και η Κορίνα. Εάν δεν είσαι, μπορείς να γράψεις το κείμενο σου και να το στείλεις στην αγαπημένη σου blogger να το δημοσιεύσει. Ή μπορείς να το αναρτήσεις στο facebook με το hashtag #επιστήθια_φίλη . Αρκεί να πεις τις αλήθειες σου.
Ευχαριστώ

Σκέφτηκα να γράψω δυο λόγια για τον καρκίνο που καραδοκεί παντού.. Μα αλήθεια δε ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω..
Δόξα τω Θεώ, προς το παρόν δεν είχα προσωπική επαφή μαζί του, αλλά κάποιος πολύ δικός μου είχε.. Μάλιστα εκείνη την δύσκολη περίοδο, μου είχαν προτείνει να διαβάσω ένα βιβλίο της Λένα Μαντά, λέγεται Βάλς με δώδεκα Θεούς. Το διάβασα και έκλαψα πολύ-δεν κλαίω εύκολα-, μα αυτό δε βελτίωνε την κατάσταση μέσα μου.. 
Οπότε, εύχομαι καλή δύναμη σε όσους το περνάνε, σε όσους έχουν κάποιον δικό τους σε αυτή την κατάσταση.. να τους ακούτε, να τους αγαπάτε, να τους το δείχνετε και να τους στηρίζετε.. Διότι, ανακαλύπτω πως όσο περισσότερο υγιής και ευτυχισμένοι νιώθουμε μέσα μας, τόσο αυτό αναδεικνύεται στο σώμα μας, στο πρόσωπό μας! Αυτό το καθημερινό στρες και οι αδιάφοροι δεσμοί που δεν έχουν κάτι να μας προσφέρουν, μόνο κακό μπορούν να μας προκαλέσουν.. κόψε από τη ρίζα ότι δε σου κάνει καλό! Είναι δύσκολο, μα είναι η καλύτερη απόφαση που μπορείς να πάρεις.
Επίσης, θα ήθελα να συμπληρώσω πως πέρα από την εξέταση για τον καρκίνο του μαστού, απαραίτητο είναι οι γυναίκες να εξετάζονται τουλάχιστον κάθε χρόνο και γυναικολογικά.

Το έχω από καιρό στο γραφείο μου για να θυμάμαι... Προσεύχομαι να θυμάσαι και εσύ! 

Τέλος, δυστυχώς, κανείς θνητός, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα, δεν ορίζει τι μας ξημερώνει αύριο μα η πρόληψη είναι καθαρά στο χέρι μας! Δώστε προσοχή στα σημάδια, το σώμα σας μιλάει, ακούστε το!

Εσύ που μου είπες σήμερα τα πιο ευχάριστα νέα που άκουσα τον τελευταίο καιρό, σε ευχαριστώ! Επίσης, εσένα εκεί έξω που προσεύχεσαι για την ψυχή μου, σε ευχαριστώ από την καρδιά μου!

~Καλή σας νύχτα και καλό Σαββατοκύριακο!~ 

10 σχόλια:

  1. Ο μπαμπάς μου είναι καρκινοπαθής τρίτου σταδίου 10,5 χρόνια! Δεν υπάρχει αυτό! Τρίτο στάδιο και τόσα χρόνια!
    Έχει να κάνει καθαρά με την αισιοδοξία του :)))
    Ας γαληνέψουμε..είναι σωτήριο!
    Κι ας εξεταζόμαστε!
    Φιλάκια Παλόμα μου :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Αριστάκι μου! :)
      Έχει να κάνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό με την αισιοδοξία του ασθενούς, συμφωνώ!! Χαίρομαι τόσο για τον πατέρα σου, έτσι και να συνεχίσει, να τον έχει ο Θεός καλά!!!
      Σε ευχαριστώ για τη στήριξη και το χρόνο σου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εβδομάδα που περίμενα τα αποτελέσματα βιοψίας μου!!! Ήταν χειμώνας και μπροστά στο τζάκι σκεφτόμουν πόσα είχα ακόμα να κάνω.....από την ώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα άλλαξα και πολλά στην ζωή μου. Έμαθα να απολαμβάνω κάθε τι απλό και να ζω την κάθε μου στιγμή!!! Ακόμα και ως άνεργη!!!
    Παρόλα αυτά βιώνω καρκίνο μέσα στην οικογένειά μου, του πατέρα μου!!! Δεν θα πω μεγάλα λόγια!!! Προς το παρόν είμαι ευτυχής που δείχνει γαλήνιος και ευτυχισμένος!
    Και που συνεχίζει το αστείρευτο χιούμορ του με όλο τον κόσμο όπου βρεθεί! :))
    Να θυμόμαστε πάντα πως σε περιπτώσεις όπως ο καρκίνος του μαστού... η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!!!
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Confusedmind μου,
      σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την εμπειρία σου και για την επίσκεψη στο σπιτάκι μου! Επίσης, χαίρομαι που κατάφερες να το διαχειριστείς όλο αυτό και να το χρησιμοποιήσεις υπέρ της ζωής! :)
      Εύχομαι να συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα καλά με την υγεία του πατέρα σου!!
      Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! Πολλά γλυκά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Ο μπαμπάς πριν από αρκετά χρόνια παρουσίασε καρκίνο του νεφρού και υποβλήθηκε σε αφαίρεση (του νεφρού). Τελικά, δέκα χρόνια μετά, χαίρει άκρας υγείας. Εγώ τότε πρέπει να έχασα 3-4 χρόνια από την ζωή μου... Τα θυμάμαι τώρα και -για να μην κλάψω- ας ακούσω λίγο ακόμα....Τσαϊκόφσκι!!! (Αχαχα!) Φιλάκια γλυκά περιστεράκι μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι Τσαϊκόφσκι ακούς Πετρούλα μου; Χαίρομαι!! Θα πήξεις εδώ μέσα λέμε!! Χαχαχα!:)))
      Θα πω και σε σένα πόσο χαίρομαι που όλα πήγαν και πάνε καλά! Είναι ωραίο να ακούς τέτοιες ιστορίες να έχουν καλή τροπή! Εύχομαι έτσι να συνεχιστεί!
      Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και να έχεις ένα όμορφο Σάββατο! Πολλά γλυκά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή
  4. καλημερα παλομιτσα! μπραβο γι αυτη σου την αναρτηση μα και οσα ανεπτυξες κατω στο δικο σου κειμενο! συμφωνω σε ολα!
    να εισαι καλα γλυκια μου! φιλακια πολλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου Κυριακή - Βασιλική! :))
      Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου καλή μου και τα λόγια σου!
      Να περάσεις ένα υπέροχο Σάββατο! Πολλά γλυκά φιλιά!!

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά μπράβο γι'αυτή την ανάρτηση!
    Ας ευαισθητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος γι'αυτή την επάρατη νόσο.


    Καλό βράδυ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να κάνει προληπτικά τις εξετάσεις του, εθισμένη στην αγάπη!
      Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη! Να έχεις ένα όμορφο Σαββατόβραδο!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή