"Carpe diem - Άδραξε τη μέρα" , 23 BC by Latin poet Horace

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μια νότα αισιοδοξίας...

Σήμερα είμαι σε θέση να προσφέρω μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.. Από καιρό σκεφτόμουν αυτή τη μικρή ανάρτηση αισιοδοξίας, μα ο χρόνος είναι κάπως πιεσμένος-περιορισμένος τον τελευταίο καιρό.. Δε βγαίνω βρε μανίτσα μου, με σφάζεις!(όπως έλεγε χαρακτηριστικά μια φίλη φίλης :Ρ)

Είχα διαβάσει κάπου τον παρακάτω δεκάλογο, στον οποίο μαζί με άλλες αγαπημένες εικόνες το έχω βάλει στην επιφάνεια εργασίας και ρίχνω καθημερινές κλεφτές ματιές για να μου φτιάχνει τη μέρα και να μην ξεχνάω σημαντικά πράγματα..

Δεκάλογος για ευτυχέστερη ζωή:

1. Χάρισε κάτι σε κάποιον κι ας είναι μόνο ένα χάδι...



2. Κάνε μια καλοσύνη σε κάποιον και ξέχασε την...



3. Ξόδεψε λίγο χρόνο με ηλικιωμένους ανθρώπους. Η πείρα και η σοφία τους θα σου γίνουν ανεκτίμητος οδηγός.



4. Κοίτα στα μάτια ενός μωρού και θαύμασε...



5. Να γελάς συχνά. Το γέλιο είναι το λίπασμα της ζωής.



6. Να είσαι ευγνώμων και να ευχαριστείς πάντα... και για τα πάντα... το Θεό.



7. Να προσεύχεσαι, διαφορετικά θα χάσεις το δρόμο σου.



8. Να εργάζεσαι πρόθυμα και με χαρά.



9. Να σχεδιάζεις σαν να ζήσεις για πάντα, γιατί πράγματι θα ζήσεις για πάντα.



10. Να ζεις σαν να πεθάνεις αύριο, γιατί πράγματι θα πεθάνεις κάποιο αύριο



Αν θέλεις να γνωρίσεις την "τέλεια αγάπη"...

ψάξε να γνωρίσεις τον Θεό.

Αυτή είναι μια εικόνα που μου έστειλε μια νέα φίλη στο e-mail μου και μάλιστα με προέτρεψε να φτιάξω ένα δικό μου φύλλο τέτοιου τύπου και κάθε μέρα να τραβάω και από ένα χαμόγελο. Ένιωσα τόσο ευγνώμων ως προς εκείνη. Δεν με γνώρισε προσωπικά και όμως μου έφτιαξε τη διάθεση και τη μέρα μου.

Κλείνοντας, παρακολούθησα μία ταινία μικρού μήκους (1'48") η οποία ονομάζεται "η δύναμη των λέξεων". Πράγματι, σε αυτό το μικρό ταινιάκι δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος που γράφεις κάτι. Στο τέλος του, γράφει το εξής υπέροχο:
"Άλλαξε τις λέξεις σου! Άλλαξε τον κόσμο σου!"  


Να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! Αν δώσετε αισιοδοξία, αυτό και θα αντικατοπτρίσετε. Σχεδόν τα πάντα στη ζωή είναι καθρέφτης μας! Μα ακόμη και αν δε λάβετε αισιοδοξία ή χαμόγελο από κάποιον, σίγουρα θα σας χαμογελάσει o επόμενος! Επομένως, εύχομαι να έχετε τη δύναμη να διατηρήσετε τον δικό σας οπτιμισμό γιατί η ζωή είναι ωραία και έτσι αξίζει να τη ζούμε! 

~Καλή συνέχεια στην εβδομάδα σας~
Και τώρα τρέχουμε με χριστουγεννιάτικη διάθεση!!!

34 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνα μου καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που βρίσκεσαι σήμερα σε αυτό το κλίμα!! Για τον δεκάλογο δεν έχω να πω κάτι, γνωρίζεις πλέον την νοοτροπία μου σε αυτά τα θέματα!! :) Καλά κάνεις και το κοιτάζεις συχνά, θέλουμε υπενθυμίσεις πάντοτε!!

    Το βίντεο το έχω δει σε δύο παρόμοιες εκδοχές και είναι εξαιρετικό το μήνυμα που μεταφέρει.. Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα μου,
      Το πιστεύεις πως όταν έγραφα αυτή την ανάρτηση σε σκεφτόμουν; Πραγματικά, το blog σου αποτελεί μια γενική υπενθύμιση αισιοδοξίας και θετικής σκέψης!
      Το βίντεο με συγκίνησε πολύ, μάλιστα μου πρότειναν σήμερα να δω τη συνέχειά του.. θα το δω σε λίγο! ;)
      Να έχεις ένα υπέροχο και θετικό σαββατοκύριακο! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
    2. ωω χαίρομαι πολύ που με σκεφτόσουν..ειλικρινά!!
      δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να εμπνέουμε ο ένας τον άλλον..
      κι εσείς με εμπνέετε και με βοηθάτε πολύ σε διάφορα θέματα και ας μην σας το έχω πει!!
      έχει συνέχεια το βίντεο;; θα ήθελα πολύ να την δω, αν έχεις όρεξη στείλε μου στο fb! :) Καλή εβδομάδα κοπέλα μου!!

      Διαγραφή
  2. Παλομάκι μου είναι υπέροχος ο δεκάλογος!! Το αυτονόητο που κατακλύζει τις ζωές μας και μέσα στη ρουτίνα το ξεχνάμε!! Πάντα τα απλά πράγματα μετράνε!! Γιατί άραγε;;
    μου αρέσει το θετικό μήνυμα του βίντεο.. Απλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ανέχεια πως να ωραιοποιήσουν τις λέξεις;; Ενα πεινάω, ένα δεν βλέπω θα έπρεπε να συγκινεί και να εγείρει αισθήματα συμπόνιας .. Οι λέξεις πάντα έχουν το νόημα που τους δίνουμε!!
    φιλάκια καλό μου!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαριλένα μου!! :))
      Το δεκάλογο αυτό, τον έχω από το 2011.. να φανταστείς άλλαξα υπολογιστή και το πήρα μαζί μου! ;)
      Έχεις δίκιο γι αυτό που γράφεις όσον αφορά το βίντεο.. Οπότε δεν ξέρω τι να σου απαντήσω! Απλά εύχομαι όλοι να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο γιατί πολλοί άνθρωποι μας έχουν ανάγκη..
      Φιλάκια πολλά και να περάσεις ένα τέλειο σαββατοκύριακο γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντίνα, εγώ σήμερα βρίσκομαι στο άλλο άκρο και για να μην στο χαλάσω, παίρνω τον δεκάλογο αγκαλιά κι αποχωρώ... Σε φιλώ γλυκά! (μόνο ο Τσαϊκόφσκι θα με σώσει....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου, λυπάμαι που είσαι(ήσουν) σε πεσμένη διάθεση! Εύχομαι σύντομα να είσαι καλύτερα! Πολλά γλυκά φιλιά και από μένα και να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!! :) ♥

      Διαγραφή
  4. Παλόμα μου ακόμα μια όμορφη ανάρτηση. Το βιντεάκι που έβαλες το είδα και παλιά και πραγματικά εν συγκλονιστικό και με μεγάλο νόημα. Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκύτατη Αμαδρυάδα μου, χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση αισιοδοξίας! :) Μου είπαν για τη συνέχεια αυτού του βίντεο, την οποία θα βρεις εδώ αν δε την έχεις δει: http://www.youtube.com/watch?v=jnwQYwAnud4.
      Πολλά γλυκά φιλάκια και να περάσεις ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  5. Ο δεκάλογος πολύ αισιόδοξος, όπως ακριβώς πρέπει να 'ναι κι η ζωή μας, αλλά... υπάρχει κι αυτό(που να μην υπήρχε..!)Χαίρομαι όμως που τα βλέπεις όλα πολύχρωμα Κωνσταντίνα μου.Όσο για το Θεό είναι η μόνη διέξοδος, για να βγούμε απ' το τούνελ του μυαλού!Το βιντεάκι πολύ συγκινητικό... προτροπή έμπρακτης βοήθειας!
    Να 'σαι καλά και πάντα αισιόδοξη κι ευτυχισμένη... με πολλά χαμόγελα... όχι μόνο στις γιορτές, αλλά συνέχεια... σ' όλη σου τη ζωή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου, σε ευχαριστώ πολύ!! :)
      Έτσι όπως τα λες είναι.. απλά επειδή δε συνηθίζω να γράφω για όλα τα χαρούμενα που βλέπω, είπα να κάνω μία στροφή και αλλαγή στον τρόπο γραφής.. να εισάγω ένα αισιόδοξο κείμενο με νόημα! Εύχομαι και η δική σας ζωή(μαζί με την οικογένειά σου) να είναι πολύχρωμη, ευτυχισμένη και γεμάτη χαμόγελα!! :)
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα και καλά σου λόγια! Καλό σαββατοκύριακο! :) ♥

      Διαγραφή
  6. Ο δεκάλογος είναι να τον αποθηκεύσω και να τον βλέπω συνέχεια , το μυαλό μου συμφωνεί καρδιά μου , η ψυχή έχει λίγο σκούρο και όχι άδικα
    Σε γλυκοφιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου,
      χαίρομαι που σου άρεσε ο δεκάλογος! :) Να τον αποθηκεύσεις και να του ρίχνεις μια ματιά συχνά! Εύχομαι η ψυχή σου σιγά σιγά να χάσει αυτό το λίγο σκούρο και να επανέλθει κάτι άλλο, πιο ελπιδοφόρο!
      Φιλάκια γλυκά και να περάσεις ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. Ένα χαμογελάκι στείλε και από εδώ, σε παρακαλώ..............
    Ευχαριστώ για το δεκάλογο!!!
    Φιλάκια :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσα χαμόγελα θες Μελινάκι μου! Πραγματικά, αυτή η βδομάδα παίζει να είναι από τις εβδομάδες της ζωής μου που έδωσα και μου χάρισαν άπειρα χαμόγελα!!
      Πολλά μελένια φιλιά και ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

      Διαγραφή
  8. καλημερα παλομιτσα μου!
    πολυ ομορφη αναρτηση!
    ξεχειλλιζει αισιοδοξια!
    μου αρεσε παρα πολυ οι δεκαλογος και
    κυριως το νουμερο 3.
    παντα εχω χρονο για ηλικιωμενους ανθρωπους!
    πιστευω πολυ στη σοφια και τη πειρα τους!
    τη γνωμη μου για το βιντεακι τη ξερεις, οσον αφορα κυριως τη σκηνοθεσια του και οχι το μυνημα του,
    το μυνημα ξερεις πως το προσυπογραφω!
    φιλακια πολλα φιλη!
    να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου,
      ήμουν σίγουρη πως το τρία του δεκάλογου θα σου άρεσε πολύ! Από όσα έχεις μοιραστεί μαζί μας με το γραπτό σου λόγο, δείχνει τι άνθρωπος είσαι! Χαίρομαι που περνάς και διαθέτεις χρόνο για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, το έχουν ανάγκη! :) Συμφωνώ για την πείρα και τη σοφία τους, ακούω τη γιαγιά μου και άλλους ηλικιωμένους έχοντας τα αυτάκια μου ορθάνοιχτα! Χεχε!! :)
      Σου εύχομαι ένα καταπληκτικό σαββατοκύριακο με χαμόγελο!
      Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Θαυμάσια ανάρτηση σου και ο δεκάλογος εξαιρετικός. Εύχομαι να έχουμε την δύναμη να κάνουμε τα περισσότερα από αυτά. Το βίντεο με ενδιαφέρον και συγκινητικό θα έλεγα. Χαρούμενη και με αγάπη στην καρδιά σου να είσαι πάντα. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλέξανδρε μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, εύχομαι να πιάσουν! ;) Όταν διαβάζω το δεκάλογο, μερικές φορές σκέφτομαι ακριβώς το ίδιο, μακάρι να έχω - έχουμε τη δύναμη να τα κάνω - κάνουμε όλα αυτά πράξη! Να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  10. Γειά σου Κωνσταντίνα μου απίστευτη!χαμόγελο αισιοδοξίας η γλυκιά σου ανάρτηση..ο δεκάλογος πραγματικά βγαλμένος μέσα απο τη ζωή και αν τον φιλοσοφήσουμε θα ανακουφιστούμε απο πολλά που μας ενοχλούν γύρω μας!το χαμόγελο που σου έστειλε η φίλη πραγματικά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση..πολύ σωστό το βρίσκω!!μου κάνει κλίκ σαν καθημερινή ψυχοθεραπεία και προετοιμασία πριν βγείς απο το σπίτι για δουλειά ή κάτι άλλο βγαίνεις μ'ένα χαμόγελο..βέβαια πόσο θα κρατήσει στα χείλη μας το χαμόγελο κανένας δεν ξέρει αφού γύρω μας μόνο μελαγχολικά πρόσωπα συναντάμε..εκτός και εάν έχουμε στις τσέπες μας τέτοια χαρτάκια με χαμογελάκι και τα μοιράζουμε και στους συνανθρώπους μας!!!το βιντεάκι το έχω δεί αρκετές φορές και με συγκινεί κάθε φορά..σου στέλνω την αγάπη μου και πάρα πολλά φιλάκια γλυκιά μου φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Καίτη,
      σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που λειτούργησε η ανάρτηση μου σαν χαμόγελο αισιοδοξίας για σένα! Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες γιατί έτσι βλέπω πως πέτυχα στον αρχικό μου στόχο! :) Όση εντύπωση έκανε σε εσένα το χαμόγελο, άλλο τόσο έκανε σε εμένα που δεν το περίμενα! Με έκανε να σκεφτώ κάτι πολύ απλό, πως ότι και αν συμβαίνει τριγύρω, οφείλουμε να είμαστε δυνατοί και με χαμόγελο! Πως μας αξίζει να γελάσει λίγο το χειλάκι μας! Η σκέψη σου να μοιράζουμε τριγύρω στους συνανθρώπους μας χαρτάκια με χαμόγελα είναι καταπληκτική, ίσως το κάνω! :-)
      Σου στέλνω μια μεγάλη και τρυφερή αγκαλιά με πολλά γλυκά φιλιά! Να περάσεις ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο! :)

      Διαγραφή
  11. Υπέροχη, αισιόδοξη ανάρτηση, Παλόμα μου!
    Αυτό με το χαμογελάκι είναι πολύ έξυπνο!
    Να είσαι καλά, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έλλη μου!! :)
      Ναι ναι, έξυπνο είναι, να το διαδώσουμε, τι λες;!
      Φιλάκια πολλά και να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! ♥

      Διαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ γλυκιά μου Αριστέα! ♥
      Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
      Φιλάκια! :)

      Διαγραφή
  13. Επί τέλους και κάτι να μας ανεβάσει τη διάθεση! Πολύ γλυκιά κι αισιόδοξη η ανάρτηση σου
    Κωνσταντίνα μου, διοχετεύεις χαμόγελα και τρυφερότητα με αληθινά συναισθήματα χαράς!
    Πολύ τη χάρηκα! Να είσαι πάντα καλά κοπέλα μου και να έχεις ένα γλυκό Σ/Κο!!!!
    Φιλιά πολλά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου! :)
      Πολύ χαίρομαι που πέτυχα το στόχο μου με αυτή την ανάρτηση! ♥♥♥
      Αυτό ήθελα να δώσω και εγώ, μια νότα αισιοδοξίας σε όλη αυτή τη μαυρίλα που προσπαθούν να μας περάσουν.. Δε θα τους περάσει!
      Κυκλοφορώ με χαμόγελα από αύριο και κάθε μέρα!
      Φιλάκια και να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  14. Γλυκό μου πλασματάκι,
    τι όμορφα που τα γράφεις! :) Να κρατήσεις από το δεκάλογο ότι θέλεις και σε εκφράζει, φαντάζομαι πως ο καθένας έχει το δικό του δεκάλογο! ;) Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά, το νιώθω σου λέω!!! ♥♥♥
    Αλήθεια κυκλοφορούν τέτοια χαρτάκια στην όμορφη Σαλονικούλα; Η φίλη που μου το έστειλε είναι από την Αθήνα! ;) Τελικά, πόση ανάγκη έχουν όλοι από ένα χαμόγελο, ε;
    Έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιο σχετικά με το βίντεο! :)
    Πολλά φιλιά και να έχεις ένα μαγευτικό σαββατοκύριακο! :) Σου στέλνω μια γλυκιά και ζεστή αγκαλίτσα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο δεκάλογος υπέροχος και πραγματικός..Φίλη μου με χαμόγελο, να είσαι πάντα αισιόδοξη ακόμα και στα δύσκολα.Την αισιοδοξία μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας αφού το πρωί που ξυπνάμε ήμαστε ζωντανοί και έχουμε στα ..πόδια μας μία ολόκληρη ημέρα για να τη κάνουμε όμορφη!Αχτιδένια φιλάκια φίλη μου και Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αχτίδα μου για την επίσκεψη και το εξαιρετικό σχόλιό σου! :) Με τιμά η παρουσία σου και τα λόγια σου! :) Ανταποδίδω την ευχή σου, να είσαι και εσύ αισιόδοξη ακόμα και στα δύσκολα! Πολλά φιλιά με χαμόγελο και καλές γιορτές να έχουμε με υγεία και αγάπη! :) Καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  16. Το 1 και το 2 δένει τόσο όμορφα με το βίντεό σου, παλομάκι μου γλυκό. Για μένα περισσότερη αξία έχουν αυτά τα δύο, γιατί λειτουργούν σα παλέτα, που μας χρωματίζουν μοναδικά, και δίνουν το χέρι σ' όλα τα υπόλοιπαι. Είναι ντομινάκι.

    Δωράκι με πολλή πολλή αγάπη. :)

    http://1.bp.blogspot.com/-PjDtBwVwDII/UBiuyr3Ly4I/AAAAAAAACew/d_Z6kRJ9ai8/s1600/600325_352645764803845_1148752711_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκύτατη Λυσίππη μου!! :))
      Υπέροχη η εικόνα που με τόση αγάπη μου έστειλες! Σε ευχαριστώ βαθύτατα, την έχω ξαναδεί και είναι μαγική, θα μπορούσα να πω εμψυχωτική!
      Εύλογη η παρατήρησή σου για τον δεκάλογο! :)
      Φιλάκια πολλά και να έχεις ένα όμορφο βραδάκι!

      Διαγραφή
  17. paloma μου καλημέρες!!
    Σκεφτόμουν ποιο απ'τα 10 μου αρέσει πιο πολύ. Αλλά ήταν όλα τόσο ωραία...
    Το βιντεάκι τα σπάει.
    Τελικά μήπως η ζωή μας είναι μικρή για να τη σπαταλάμε στον εγωισμό μας; Αυτό μου'ρθε στο μυαλό καθώς τέλειωνε το βίντεο...

    Να'σαι πάντα καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεβάχ μου,
      χάρηκα πολύ διαβάζοντας το σχόλιό σου! Πραγματικά η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάμε στον εγωισμό μας, μα την σπαταλάμε.. δυστυχώς! Να μας δίνει ο Θεός δύναμη!
      Να έχεις ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο! Καλό βραδάκι!

      Διαγραφή