"Carpe diem - Άδραξε τη μέρα" , 23 BC by Latin poet Horace

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Όταν πιάνεις το τιμόνι...

Είναι άξιο σημείωσης πως τα τελευταία χρόνια τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται. Θα μου πεις, και μένα τι με νοιάζει; Κι όμως, με νοιάζει!! Στενοχωριέμαι καθημερινά για όλα αυτά τα ατυχήματα και για τους ανθρώπους που χάνονται, έτσι λοιπόν, θα ασχοληθώ με αυτό το θέμα.
Τις τελευταίες μέρες δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως χάθηκαν τόσες νέες ζωές! Κι όλα αυτά γιατί; Διότι μερικοί οδηγοί είναι ασυνείδητοι!! Τι; Μου λες πως με τις σκέψεις μου δεν σέβομαι κάποιον; Αυτός δε σεβάστηκε μια, δυο, δέκα, τριάντα ανθρώπινες ζωές! Θα μου πεις ότι κρίνω; Όχι, δεν γράφω σήμερα για να κρίνω κάποιον, άλλωστε δεν είναι δική μου αρμοδιότητα! Μα δεν μπορώ να παραβλέψω πως αυτό που φταίει μερικές φορές είναι το μυαλό του καθενός και όχι οι δρόμοι!!!!
Τα Τέμπη και μόνο για τον κόσμο που έχει σκοτωθεί στους δρόμους του, θα έπρεπε να είναι διάσημα παγκοσμίως!! Μα σου λέει βρε άνθρωπε η πινακίδα, πήγαινε με 60 και περίμενε ώσπου να ανοίξει ο δρόμος και να κάνεις την προσπέραση σου! Δίπλωμα δεν έχεις, η σήμανση δεν σου λέει κάτι; Ξέρω, ξέρω.. μόνο το γρήγορο αμάξι σου σου λέει κάτι.. Οκ, εντάξει, θέλεις να τρέξεις, λατρεύεις την ταχύτητα, το δέχομαι! Να πας σε πίστα και να τρέξεις όσο θέλεις! Στους δρόμους κυκλοφορούμε αρκετοί αθώοι άνθρωποι.. Τι σου έφταιξε βρε η κοπέλα να φύγει για χατήρι σου άρον άρον στα 23 της χρόνια; Μην τρέχεις!
Αγαπητέ μου νταλικέρη, θέλεις να μεταφέρεις ένα φορτίο, αυτή είναι η δουλειά σου! Μα ακολούθησε φίλε μου αυτό που πρέπει! Βάλε μόνωση εκεί που επιβάλλεται και μην προσπαθείς με τερτίπια να κερδίσεις περισσότερα χρήματα! Τι σου φταίνε τόσες αθώες ψυχές, τόσα όμορφα παιδιά στο άνθος της ηλικίας τους να χάσουν τη ζωή τους; Όταν περνάω από τα Τέμπη και βλέπω το πανί με το στίχο: "Βαγγελίστα, θα σε θυμάμαι", πραγματικά δεν θες να ξέρεις πως νιώθω!
Επίσης, αγαπητέ μου οδηγέ, θέλεις να δουλέψεις και να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι τα ξημερώματα για να βαφτίσεις το παιδί σου; Αφού νιώθεις κουρασμένος γιατί πιάνεις το τιμόνι στα χέρια σου; Θέλεις το παιδί σου να μεγαλώσει χωρίς γονείς; Να ξεκουράζεσαι πριν τα μεγάλα ταξίδια! 
Ως κοπέλα που οδηγώ τα πάντα, μπορώ να πω με απίστευτη ειλικρίνεια πως κυκλοφορεί πολύς τρελός κόσμος! Υπάρχουν μέρες που λέω στον εαυτό μου πως αυτά που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μου δεν συμβαίνουν! Ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν υπάρχει και δεν ακολουθείται! Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω εξ'ολοκλήρου, μα προσπαθώ να είμαι όσο πιο ευσυνείδητη γίνεται! Ειδικά δε όταν περπατάω, κοιτάω δεξιά - αριστερά όπως έκανα και σε χώρες που λειτουργούν ανάποδα από την Ελλάδα!
Μεταξύ μας, έχω αρχίσει να έχω απάθεια στην τρέλα του κόσμου! Να έχεις πεζοδρόμιο δύο μέτρα και να κλείνεις τον ποδηλατόδρομο με το παιδί σου; Πως θα λειτουργεί αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει, τι θα περάσει στο δικό του παιδί; Παίρνεις δώρο στο παιδί σου μηχανάκι ενώ δεν έχει καν δίπλωμα; Σίγουρα φίλε μου αυτό θα κάνει ταψί στο αντίθετο ρεύμα και το αποτέλεσμα θα είναι να τρέχεις στα νοσοκομεία! 
Θα αναφέρω και ένα αστείο περιστατικό από την εμπειρία μου! Υπάρχει ένας δρόμος στην πόλη που γίνεται χαμός κάθε Σάββατο πρωί! Έπρεπε να πάω κάπου με το αυτοκίνητο και πέρασα από εκείνο το δρόμο! Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά, φουλ μποτιλιάρισμα.. μα έπρεπε κάπως να περάσω, μιλάμε για 10 μέτρα δρόμος! Εν ολίγοις, χώθηκα κάπως και πέρασα.. Ο κύριος από το απέναντι ρεύμα μου λέει-κοροϊδεύτηκα φαντάζομαι-:"Πότε θα σε βγάλω για καφέ!".. καμία επαφή και απάντηση από μένα! "Να πάει για τσάι!", του απαντάω τώρα! 
Μ' αρέσει που ξεκίνησα να γράφω κάτι σοβαρό και κλείνω με χιουμοριστική διάθεση! Κάθε φορά που οδηγώ, κάνω τον σταυρό μου και εύχομαι όλα να πάνε καλά! Να μην μου τύχει κάτι γιατί όσο το σκέφτομαι καταλήγω στο εξής.. Όταν πιάνεις το τιμόνι, ο Χάρος κοντοζυγώνει


       
   

34 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Παλομιτάκι μου!!πολύ σοβαρό θέμα έπιασες για τον Ελληνα ασυνείδητο πολλές φορές οδηγό που παίρνει ζωές έτσι απλά!!!!έχουμε θρηνήσει άδικα πολλά θύματα στους δρόμους απο ασυνειδησία,και ειδικά νέα παιδιά!!μονο το ατ'υχημα στα Τέμπη?απλά αυτό ήταν ίσως απο τα πιό σοκαριστικά..λίγο πριν τα Χριστούγεννα που πήρα την μητέρα μου στα επείγοντα δεν έχεις ιδέα τι κόσμος ερχόταν απο τροχαία..πολύ σωστά επισημαίνεις την αφέλεια και την προχειρότητα που αντιμετωπίζει κάποιος το τιμόνι..ας το διαβάσουν πολλοί εύχομαι το άρθρο σου..ωραία το έκλεισες στο φινάλε με χιούμορ για το μποτιλιάρισμα,ήθελε και καφεδάκι ο τύπος..έδειξες πολύ μεγάλη ευαισθησία σ'ενα θέμα που ξεχνάει ο Ελληνας οδηγός:το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή μας...μπράβο Παλομιτάκι μου!!σου εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο,την αγάπη μου και πολλά φιλάκια σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καίτη μου,
      ήταν ένα θέμα που με απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό οπότε έπρεπε να το αναλύσω, να πω τη δική μου οπτική.. Δεν ξέρω τι κάνει ο κόσμος, πάντως εμένα κάτι τέτοια γεγονότα με ευαισθητοποιούν, με ενδιαφέρουν και τα αντιμετωπίζω σαν δικά μου.. :( Άσε που για τα περισσότερα δυστυχήματα από τα Τέμπη, ενημερωνόμουν και από μέσα μερικές φορές!
      Έχεις δίκιο πως παντού γίνονται ατυχήματα και αυτό με λυπεί ακόμα περισσότερο! Εύχομαι να εκτιμάμε όλοι οι άνθρωποι τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας! Η ζωή που έφυγε δεν γυρίζει πίσω, ούτε τα σκληρά λόγια που ειπώθηκαν κατά καιρούς..
      Επίσης σου εύχομαι ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο καλή μου! Σου στέλνω την αγάπη μου και μια μεγάλη αγκαλιά! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Αχ Κωνσταντίνα μου συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις.. Πόση ανευθυνότητα πια;;
    Πόση αδικία;; Δεν ξέρω τι να πω..
    Να προσέχεις και να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο καλή μου φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου,
      πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω στα ερωτήματά σου, όπως και εσύ..
      Και εσύ να προσέχεις καλή μου και να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! Φιλιά γλυκά!

      Διαγραφή
  3. αχ παλομιτα εχεις απολυτο δικιο.
    και εγω εχω επηρεαστει με τα τελευταια ασχημα γεγονοτα.
    κριμα κριμα κριμα.
    τοσες νεες ζωες να φευγουν ετσι, για το τιποτα.
    αυτη η απροσεξια. αχ αυτη η απροσεξια....

    τι να πω... συμφωνω σε οσα ανεπτυξες!

    καλο βραδυ φιλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκφρασούλα μου,
      εύχομαι να μην είχα δίκιο σε αυτό το θέμα..
      Πραγματικά είναι κρίμα.. σκέφτομαι όλους εκείνους τους ανθρώπους που χάνουν δικούς τους σε τέτοιες περιπτώσεις.. πόσο πόνο να αντέξεις για μια ζωή; Αλήθεια δεν έχω απάντηση!
      Να έχεις ένα ευχάριστο βράδυ και ένα όμορφο Σαββατοκύριακο! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο παλόμα μου... Τρελοί κι ασυνείδητοι οδηγοί υπάρχουν καθώς και αφηρημένοι κι απρόσεχτοι όπως και προσεχτικοί κι υπεύθυνοι...
    Μας λείπει παιδεία και σε αυτό το κομμάτι...
    Δυστυχώς.. Κρίμα σε όσους φεύγουν άδικα...
    Να χεις ένα ξεκούρστο σ-κ .
    σε φιλώ κοπέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκύτατη Μαριλένα μου,
      αφηρημένοι και απρόσεχτοι.. μα τι λες! Οι Έλληνες οδηγοί τα μπορούν όλα! Να κρατάνε το τιμόνι με το ένα χέρι, να κρατάνε το κινητό στο άλλο και να είναι στον κόσμο τους και με τη σιγουριά ότι τα κατέχουν όλα στο δρόμο!
      :-)))
      Σίγουρα υπάρχει και το αντίθετο.. χαίρομαι και επικροτώ την παιδεία κάποιων ανθρώπων.. μα είναι κρίμα που είναι τόσο λίγοι αυτοί..
      Να έχεις ένα ευχάριστο και ξεκούραστο σαββατοκύριακο! Τελικά τι έγινε με την αποκρυπτογράφηση, δεν σε ενθουσίασε ε; :Ρ
      Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
    2. Α! Με συγχωρείς καλό μου!! Νόμιζα θα ταν ξεχωριστή ανάρτηση!! Χεχεχε!!
      Την είδα τώρα!!! Μας την έσκασες!!!! Αν σου πω ότι και κάτι τέτοιο σκεφτομουν αλλά εγώ μέτραγα μπροστά τα γράμματα κι ανά τετράδες κιόλας!!! Χαχαχα!!!
      Αχ παλομάκι μου σου εύχομαι το 2014 να σου φέρει έναν έρωτα όπως ακριβώς τον λαχταράς!!!! Να σαι καλά κοπέλα μου!! Καλό σ/κ να έχεις!!!

      Διαγραφή
    3. Μαριλένα μου,
      σας την έφερα ε;! Δεν μπορείς να πεις! :) Χαχα! Εσύ το πήγες πολύ μακριά με το ανά τετράδες, όπως και να χει, ήσουν κοντά στη λύση, αυτό έχει σημασία!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου και με τη σειρά μου εύχομαι το 2014 να σου φέρει κοντά σου αυτό που επιθυμεί η ψυχή σου! :)
      Καλό βραδάκι Κυριακής γλυκιά μου! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ που δεν οδηγώ τα ίδια έχω να πω! Έχω θίξει το θέμα στο παρελθόν κι εγώ ( παρ'όλο που μια ζωή συνοδηγός είμαι) ...
    Πού κατέληξα ; Είναι θέμα Παιδείας κι εδώ. Αν δεν μάθουμε σεβασμό από τα μικράτα μας τέτοια φαινόμενα θα βλέπουμε και χειρότερα !
    Φιλάκια πολλά κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι πως έχεις θίξει το θέμα παλιότερα! Φαντάσου πως από τότε ήθελα να μιλήσω γι αυτό και τώρα το έφερα στην επιφάνεια! :Ο
      Είναι θέμα Παιδείας καλή μου Αριστέα, γι αυτό και με στενοχωρεί που βλέπω τόσα παιδιά στους δρόμους να κυκλοφορούν χωρίς σεβασμό..
      Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! Φιλιά γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ευαίσθητο το σημερινό θέμα που θίγεις Παλόμα μου και μακάρι όλοι να σκεφτόντουσαν έτσι.Αλλά δυστυχώς η ελληνική κουλτούρα που κατά τα άλλα τη χειροκροτώ σε πολλά,στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έδωσε τον καλό εαυτό της.Είμαστε όλοι θύματα της ασυνειδησίας μερικών.
    Καλή χρονιά πάραυτα με σεβασμό και καλύτερες συνθήκες στους δρόμους.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μιράντα μου!! :)
      Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και αυτά που συμπεριέλαβες για τους δρόμους! Σκεφτόμουν να σου στείλω για να σου ευχηθώ και είδα το σχόλιό σου! :)
      Δυστυχώς, έτσι όπως τα γράφεις είναι.. μακάρι να βελτιωθεί η κατάσταση κάποια στιγμή και να υπάρξει συνείδηση. Είναι τόσο κρίμα να χάνονται άνθρωποι με αυτό τον τρόπο.. :(
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ Κυριακής! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Ο λόγος που δεν έχω πάρει δίπλωμα και δεν οδηγώ είναι η πεποίθησή μου πως δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές.
    Γιατί η οδήγηση θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση;
    Δυστυχώς φταίνε πάνω απ' όλους αυτοί που μοιράζουν διπλώματα
    Οι άνθρωποι δεν αρκεί να ξέρουν σήματα και να κινούν ένα αυτοκίνητο.
    Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα που δυστυχώς κανένας δεν
    ζητάει εξέταση των υποψηφίων οδηγών πάνω σ' αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλώρα μου,
      πόσο σύμφωνη με βρίσκεις!!! Πράγματι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές.. είμαι ακριβώς της ίδιας πεποίθησης!
      Δεν ξέρω αν φταίνε πάνω απ' όλους αυτοί που δίνουν τα διπλώματα.. πιστεύω πως η ασυνειδησία ενός ανθρώπου φταίει, ότι πιστεύει πως τα κατέχει όλα ενώ αυτό είναι φύση αδύνατον! Ποιος μπορεί να κάνει χιλιάδες πράγματα ταυτόχρονα;
      Να έχεις ένα ευχάριστο βράδυ! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  8. Παλομίτα μου είναι συγκλονιστικό να σκοτώνονται έτσι οι άνθρωποι από ασυνειδησία , άδικο για τους νέους που έβαψαν με το αίμα τους την άσφαλτο . Αυτά τα Τέμπη τόσα παιδιά μας έφαγε . Θα συμφωνήσω ότι ένας οδηγός πρέπει να προσέχει τα πάντα και κυρίως όταν δεν κουβαλά μόνο το τομάρι του
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου,
      συγκλονιστικό με όλη τη σημασία της λέξης! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο στενοχωριέμαι.. :(
      Ας ελπίσουμε να τελειώσει αυτό το έργο με τα τούνελ στα Τέμπη και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα..
      Μα σε αυτό που ελπίζω περισσότερο είναι οι οδηγοί να ευαισθητοποιούνται περισσότερο, κυρίως όταν μεταφέρουν και άλλους ανθρώπους!
      Καλό βραδάκι! Φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Παλόμα μου, καλή χρονιά!
    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα λες... έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ έχω την άποψη πως όλα είναι θέμα παιδείας.
    Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως, όσα περισσότερα χρόνια οδηγεί κάποιος, τόσο πιο σίγουρος και ξερόλας δείχνει να αισθάνεται για τον εαυτό του. Και κάπου τότε τα ξεχνάει όλα: σωστή οδηγική συμπεριφορά, φλας, καθρέφτες κλπ. Επίσης, στις πόλεις, βλέπω καθημερινά την τρελή αφηρημάδα των οδηγών. Οδηγούν, χωρίς να είναι μέσα στο όχημα! Όποιος πιάνει το τιμόνι πλέον, σκέφτεται τη ΔΕΗ, την Εφορία, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, πάντως στο δρόμο δεν τον έχει το νου του.
    Φιλιά, καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλλη μου, καλή χρονιά και σε σένα με όλα τα καλά!! :)
      Αυτό με το ότι το φλας δεν το θεωρεί κανείς απαραίτητο είναι τόσο τραγικό.. Πρέπει εγώ που είμαι από πίσω σου να μπω στο μυαλό σου, πως θα γίνει αυτό φίλε μου;! Χαχα! Και φυσικά, επειδή δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του μπροστινού, αφήνω χώρο ώστε να έχω μια απόσταση ασφαλείας! Με λένε κότα και μπουκάρουν άλλα αμάξια στη μέση! Χαχα! Είναι απίστευτη η κατάσταση!
      Έχεις δίκιο πως οι άνθρωποι σκέφτονται πολλά άλλα.. μα είναι κρίμα.. είναι ωραία να απολαμβάνεις τη στιγμή της οδήγησης! :)
      Φιλάκια πολλά και να έχεις ένα υπέροχο βραδάκι!

      Διαγραφή
  10. Αυτό το θέμα μου προκαλεί καθημερινά οργή, αφού οδηγώ σε κεντρικούς δρόμους. Προχθές, σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, ένα αμάξι είχε ανάψει αλάρμ μες στη μέση, λόγω βλάβης. Περνάω από δίπλα και βλέπω τΗν οδηγό να κάθεται αμέριμνη μέσα στο αμάξι και να περιμένει απαθέστατη την οδική βοήθεια προφανώς, χωρίς να διανοείται πως θα μπορούσε να σκοτώσει 2-3 με την ασχετοσύνη της να είναι εκεί, χωρίς ούτε τρίγωνο, ούτε τίποτα! Αχ, Ελλάδα σε μισώ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου,
      ούτε καν μπορώ να με σκεφθώ να οδηγώ στην Αθήνα.. ελάχιστες φορές είχα χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο εκεί και ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα!
      Όσο για το περιστατικό που αναφέρεις, η τύπισσα δεν παίζεται!! Μα τι να λέμε τώρα, Ελλάδα.. μπορείς να δεις τα πάντα!
      Καλό βραδάκι και προσοχή στους δρόμους! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  11. Πόσο δίκαιο έχεις Παλόμα μου και πόσες αθώες ψυχές χάνονται από την απερισκεψία κάποιων.:((

    Kαλό ΣΚ. Πολλά φιλάκια Παλόμα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να μην είχα δίκιο σε αυτό το άρθρο. Αμαδρυάδα μου! Ας ελπίσουμε να ελαχιστοποιηθούν τα ατυχήματα τέτοιου τύπου αυτή τη χρονιά!
      Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι Κυριακής! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  12. Τα πάντα είναι αντανάκλαση της νοοτροπίας μας. Όταν πάψουμε να είμαστε μία μάζα που την χαρακτηρίζει το "άρτσι μπούρτσι και λουλάς", τότε θα συμμαζευτεί και το χάος που επικρατεί στους δρόμους. Μα κάτι μου λέει πως το καληνύχτισμα του Κεμάλ, με την πικρή διαπίστωση, θα 'ναι πάντα πιο επίκαιρο από ποτέ.

    Σε γλυκοκαλησπερίζω, παλομάκι μου καλό!!! ♥

    https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/525470_4675024961774_204111127_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα διαφωνήσω καθόλου γλυκύτατη Λυσίππη μου σ' αυτά που γράφεις.. Αυτό το "άρτσι μπούρτσι και λουλάς" είναι στο πετσί μας, οπότε δύσκολα θα αλλάξει.. :/
      Σε ευχαριστώ για το λουλουδάκι γλυκό μου και καλώς μας ήρθες πίσω από τις γιορτούλες! :) ♥

      Διαγραφή
  13. Άνοιξες μεγάλη συζήτηση καλή μου Κωνσταντίνα που θα μπορούσα να έβγαζα πολλά απωθημένα.Θα σταθώ μόνο στη συνειδητή έλλειψη μαθήματος κυκλοφοριακής διαπαιδαγώγησης της πολιτείας απ' τα σχολεία μας.Από κει βέβαια ξεκινούν και βγαίνουν στη ζωή κι οι αυριανοί οδηγοί... αλλά κι οι πεζοί.Κι είναι συνειδητή, γιατί αν κι έχουν υπάρξει στο παρελθόν προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, ωστόσο έχει επικρατήσει η λογική των εταιρειών και του κέρδους απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής!
    Να 'σαι πάντα καλά με την οικογένειά σου και καλή συνέχεια στις δυναμικές σου δημοσιεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου,
      πάντα εδώ, πάντα με τον καλό λόγο, σε φαντάζομαι ως έναν αξιαγάπητο άνθρωπο! ♥
      Σίγουρα και απαιτεί μεγάλη συζήτηση αυτό το θέμα, ίσως κάποτε την κάνουμε, ίσως πάλι και όχι.. μα τα λόγια σου είναι ουσιαστικά!
      Θα σου πω κάτι όμως, αν η πολιτεία από τα σχολεία δεν μαθαίνει κάτι στα παιδιά μας, γιατί εμείς δεν τους μαθαίνουμε αυτή την κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση; Γιατί να πάρω το παιδί μου από το χέρι και να το κυκλοφορώ όπως όπως στο δρόμο και να μην προσέχω και βήμα βήμα να το κάνω να έχει σεβασμό;
      Εύχομαι και εσύ με την οικογένειά σου να είστε πάντα καλά!! Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  14. Είναι και ένας λόγος που ενώ οδήγησα από τα ..18 μου μετά το γάμο μου απεύφευγα να οδηγήσω.Άλλωστε πήγαινα παντού με τον άνδρα μου και με..καλόμαθε να με πηγαίνει παντού όπου και να του ζητούσα.Πάντα είχα τη φοβία ενός ατυχήματος.Κάποτε ντελαπάρησε ο άνδρας μου στη Θάσο για να αποφύγει κάποιο μικρό αμαξάκι που χάζευε τη θάλασσα και μπήκε στη λωρίδα του.Για να αποφύγει μετωπική ανέβηκε στη πλαγιά με αποτέλεσμα να ντελαπάρει.Ο άλλος οδηγός τον εγκατέλειψε και έφυγε, τον έψαχνε όλη η τροχαία του νησιού.Τέλος καλό όλα καλά..μα η φοβία μου με έκανε να μη θελήσω να οδηγήσω ακόμη και όταν μου πήρε το Σμαρτάκι. Με πιέζει πολλές φορές να πάρω το τιμόνι μα...δεν θέλω..φοβάμαι πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου αχτίδα,
      καταλαβαίνω τον φόβο σου..βέβαια είσαι τυχερή που έχεις κάποιον να σε καλομαθαίνει! ;)
      Λυπάμαι που τότε εγκατέλειψε τον άνδρα σου εκείνος ο άνθρωπος.. καμία ανθρωπιά και αλληλεγγύη πια;! Το καταλαβαίνω πως η θέα μερικές φορές είναι υπέροχη και θέλει να την θαυμάσει και ο οδηγός.. γι αυτό μπορεί πολύ απλά να σταματήσει, να κατέβει από το αμάξι και να την απολαύσει..
      Να κάνεις αυτό που σε εκφράζει με την οδήγηση! Προσωπικά, παρόλο που μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μερικές φορές, αγαπώ την οδήγηση πολύ για να την αφήσω..
      Φιλάκια και σου εύχομαι ένα ευχάριστο απόγευμα!

      Διαγραφή
  15. Κωνσταντίνα μου πόσο δίκιο έχεις! Πόσες ψυχές φεύγουν τελείως άδικα από την επιπολαιότητα, την αναισθησία και την βλακεία κάποιων.
    Να προσέχεις κοριτσάκι μου όσο μπορείς κι ο Θεός να σε φυλάει από κακές στιγμές!
    Η αποκρυπτογράφηση πολύ σπουδαία κι εντυπωσιακή!!! Δεν θα μπορούσα να το κάνω με τίποτα! Έχεις υπέροχες και πρωτότυπες ιδέες, γεμάτες νόημα και ουσία!
    Να είσαι πάντα καλά γλυκό μου σε εύκολους κι αισιόδοξους δρόμους! Τα φιλιά μου!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την ευχή σου! Μακάρι όλους να μας φυλάει ο Θεός από κακές στιγμές! :)
      Αυτό που με στενοχωρεί τόσο πολύ είναι που δεν μαθαίνουμε τίποτα από τα λάθη μας, δεν βελτιωνόμαστε ως σύνολο..
      Σου άρεσε η αποκρυπτογράφηση; Χαίρομαι! Είχα διαβάσει πρόσφατα κάτι αντίστοιχο και μου θύμισε πόσο μου αρέσουν αυτά τα λεκτικά παιχνίδια και πόσο τα άφησα με τον καιρό..
      Τα λόγια σου τόσο ζεστά! Εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου να είστε όλοι καλά! Γλυκά φιλιά! ♥

      Διαγραφή
  16. Η ανάρτηση σου πάντα επίκαιρη γιατί στους δρόμους επικρατεί μια τρέλα. Κανένας δεν σέβεται τον εαυτό του αλλά και ούτε τους άλλους , τα φλάς δεν ανάβουν ποτέ, για να σου δείξουν την αλλαγή κατεύθυνσης, τα φώτα ανάμενα μικρά μεγάλα, όταν προσπερνάς κάποιον το βραδινές ώρες και μετά σε κυνηγούν να σε περάσουν πάλι λες και ο δρόμος είναι μόνο δικός τους. Αστυνομικός έλεγχος στο εθνικό δίκτυο δεν υπάρχει πλέον, για να ελέγξουν φώτα αν έχουν τουλάχιστον τα αγροτικά που βγαίνουν από πλάγιους δρόμους. Μόνο κλίσεις καμιά φορά κόβουν για υπερβολική ταχύτητα, αλλά από αυτούς που σταματούν, γιατί δεν σταματούν όλοι παρά τα σήματα τους. Πρέπει να έχουμε καλή τύχη μαζί μας σε κάθε ταξίδι.
    Καλό βράδυ σου εύχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ μου Αλέξανδρε,
      πόσο δίκιο έχεις! Καθημερινά στο δρόμο με όποιο μέσο και αν κυκλοφορείς αισθάνεσαι ότι δίνεις μια μάχη επιβίωσης! Οι άνθρωποι δεν σέβονται, δυστυχώς, ως επί το πλείστον, δεν έχουν παιδεία και επικρατεί μια τρέλα, όπως γράφεις! Βιάζονται τόσο πολύ λες και κάποιος τους κυνηγάει..
      Όσον αφορά την αστυνομία, δεν θέλω να το αναλύσω. Σίγουρα πάντως δεν κάνει σωστά τη δουλειά της.
      Γενικά στη χώρα επικρατεί μια αταξία!
      Σε κάθε ταξίδι μαζί μας μακάρι να έχουμε ευλογία Θεού!
      Καλό βράδυ και σε σένα! Να περνάς όμορφα!

      Διαγραφή