"Carpe diem - Άδραξε τη μέρα" , 23 BC by Latin poet Horace

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

♫ ♩ ♬ ♫ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ ♫ ♩ ♬ ♫ by Petra

Τα βράδια του καλοκαιριού είναι τόσο μαγευτικά! Σε προδιαθέτουν να ρεμβάζεις στο μπαλκονάκι δίπλα στη φύση, παρέα με ένα δροσερό ποτήρι κρασί-ροζέ κατά προτίμηση- και έναν καθαρό ουρανό!!

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα ένα βράδυ καλοκαιρινό-σαν το σημερινό-, να βουτήξω στην ανάμνηση κάποιου παλιού ταξιδιού και να λάβω μέρος στην πρόσκληση που μας είχε κάνει προ πολλού(Απρίλη, όπως με διαφώτισε η Μαριλένα μας) το Πετράδι μας-Ο πιο πιστός φίλος του σκύλου-! Δεν είχα δηλώσει συμμετοχή τότε λόγω πίεσης χρόνου και υποχρεώσεων.. αλλά ευελπιστώ η πρόσκληση να είναι ανοιχτή για ούλους!! Όπως και να 'χει, την ανάρτηση μου με το ταξίδι θα την κάνω!! Χεχε!!

Ήταν ενθυμούμαι κάποιος γλυκός Νοέμβρης που βρισκόμουν στη Σικελία λόγω σπουδών.. Τολμηρή-να μην πω παράτολμη ώρες ώρες- και μοναχική από τη φύση μου, σχεδίασα ένα ταξίδι μονάχα για πάρτη μου! Ήμουν εγώ με τις σκέψεις μου, μπας και βγάλω άκρη με τα άσπρα και μαύρα του τότε μυαλού μου!

Ένας σημαντικός προορισμός που μου είχε μείνει από τις πόλεις της Σικελίας ήταν το Παλέρμο.. Έτσι, αποφάσισα να κάνω μια έρευνα για τα σημαντικά και  τα ιδιαίτερα που περιέχει, έχοντας στόχο μια Κυριακή πρωί να βάλω πλώρη-με το τρένο ντε!!- για να βρεθώ στα σοκάκια της πόλης αυθημερόν!

Πήρα χαρτί, μολύβι, φωτογραφική, ένα ιταλικό βιβλίο που μου έδωσε ο Ιταλός συγκάτοικος μου, μουσική και έφυγα... Α! κάπου μέσα στις σκέψεις μου, κουβαλούσα και εσένα μαζί μου εκείνη τη μέρα!

Μπήκα στο τρένο, βρήκα μια θέση - παράθυρο (εννοείται)- και έβαλα τα ακουστικά μου! Τέσσερις ώρες ταξίδι δεν ήταν και λίγες, αν και τώρα που το γράφω ούτε που θυμάμαι την ταλαιπωρία..

Η εξόρμηση μου στους δρόμους του Παλέρμο ξεκινά...

 Ο καβαλάρης που βρίσκεται έξω από τον σταθμό των τρένων, σηματοδοτεί την πορεία προς το κέντρο! Βέβαια, εγώ ακολουθούσα το δικό μου σχεδιάγραμμα, το οποίο ήταν πάω όπου να 'ναι με ένα μικρό σχέδιο πόλης που ήταν σημειωμένα πάνω τα μέρη που ήθελα να δω. 
 Ο σταθμός των τρένων! Δεν είναι πολύ όμορφο το ρολόι και το κτίριό του;
 Σοκάκι στο κέντρο της πόλης.. έπαιρνες το ένα, έβγαινες στο άλλο και δεν χωρούσε αυτοκίνητο!! Αυτό και αν ήταν κάτι μαγικό!!!
Κοιτώντας τον ουρανό από ένα τυχαίο σοκάκι της πόλης!
Ένα όμορφο συντριβάνι με ωραία αγάλματα!  (Fontana Pretoria)
 Πέτυχα και διαδήλωση, τι με πέρασες! :)


 Οι τρεις παραπάνω εικόνες απεικονίζουν τον καθεδρικό του Παλέρμο! Όμορφος καθεδρικός, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά! (Santa Vergine Maria Assunta)
Να και ένα γλυκό μπαλκονάκι! Τα λουλούδια εκατέρωθεν μου άρεσαν πολύ! :) 
 Επιτέλους έφθασα στον ανατριχιαστικό προορισμό μου! Δεν είχα δει ποτέ ξανά κατακόμβες, αλλά ήθελα πολύ να πάω. Το τι αντικρίζουν τα μάτια σου σε ένα τέτοιο μέρος, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια! Θυμάμαι πως ένιωσα μια μελαγχολία, οπότε αποφάσισα να επισκεφθώ το διπλανό κοιμητήριο. Εκεί, ένιωσα μια αγαλλίαση, πιθανότατα επειδή μπορούσα να δω ουρανό!  
 Μια εικόνα από παλιές κατοικίες - πολυκατοικίες της πόλης!

Το κεντρικό θέατρο του Παλέρμο!  (Τeatro Massimo Vittorio Emanuele)


 Επόμενος σταθμός ήταν το λιμάνι με τις όμορφες βάρκες και το αγαπημένο μου στοιχείο - το νερό-!! 
Να και ένα όμορφο πάρκο κοντά στο λιμάνι! 

Αφού γύρισα τα σημαντικότερα σημεία της πόλης και αφού γεύτηκα το υπέροχο - καταπληκτικό - εύγευστο γλυκό il canolo, αποφάσισα να βηματίσω προς το σταθμό των τρένων για να πάρω τον δρόμο του γυρισμού, κάνοντας έναν ενδιάμεσο σταθμό - έκπληξη!   

Μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Σικελίας -αν και δεν κατάφερα να τις επισκεφθώ όλες- ήταν η Cefalù!! Μου έκλεψε την καρδιά και μάλιστα, είχε τις πιο όμορφες κάρτες που έχω βρει! :))


 Αυτά ήταν τα όμορφα σοκάκια της πόλης! Δεν θυμίζει κάτι παλιό; Ένιωθα πως βρίσκομαι σε άλλη εποχή! :)
 Ο καθεδρικός ναός της πόλης!

 Φωτογραφίες από ένα ξέφωτο!
 Να και μια ιδιαίτερη διακόσμηση!
 Ορίστε, δεν ήμουν η μόνη μοναχική ύπαρξη της μέρας!
 Φωτογραφία της πόλης καθώς δύει ο ήλιος από την προβλήτα.. Δεν είναι μαγευτικό να φαίνεται μια πόλη βυθισμένη στο νερό;!


 Έκανα μια όμορφη βόλτα στην παραλία της πόλης, αφού απόλαυσα πρώτα έναν espresso σε ένα μαγαζί δίπλα στην παραλία!
Τα πιο όμορφα νερά, Τυρρηνικό πέλαγος

Έτσι, η ώρα πέρασε, ο ήλιος έδυσε για τα καλά και έφτασε η στιγμή του αποχωρισμού!
Επιστρέφοντας στο σπίτι, σκεφτόμουν πως παρόλο που έζησα μια υπέροχη μέρα, δεν έπαψα στιγμή να σε κουβαλώ στις σκέψεις μου!

Λοιπόν, αγαπητοί μου συνοδοιπόροι, αυτό ήταν ένα από τα ταξίδια που ετοίμασα για πάρτη μου και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας! Ελπίζω να απολαύσατε τη διαδρομή και να μην σας κούρασα! Συγγνώμη για την τόσο μεγάλη ανάρτηση! :) 


Υ.Γ. Πετρούλα μου, ένα πράγμα έχω να δηλώσω μετά από αυτή την ανάρτηση, Τα ωραιότερα ταξίδια δεν τα κάναμε ακόμα! Ελπίζω να απολαύσω πολλά ακόμα μέσα από τη νέα ιδέα σου:
"Άλλος με την βάρκα μας"!

40 σχόλια:

  1. Παλομιτσα μου καλησπερα!
    Ταξιδεψα σημερα μαζι σου και πολυ μου αρεσε!
    Ομορφες αναμνησεις, ομορφες εικονες, ομορφο το συτερογραφο σου!
    Μου αρεσαν ολα τοσο πολυ!
    Ενοιωσα οικεια! Σα να ημουνα και εγω εκει μαζι σου!
    Ο σταθμος του τρενου υπεροχος! Επιβλητικος!

    Καλο απογευμα φιλη μου! Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου Κική,
      σε ευχαριστώ που είσαι πάντα εδώ για μένα, ιδιαίτερα τώρα με τόση ζέστη! Πήγαμε στο άλλο άκρο! Στη Σικελία είχε έναν μανιωδώς τρελό καιρό! Χαχα!
      Ώστε σου άρεσε η επί τροχάδην ξενάγηση μου και ένιωσες να είσαι στο πλάι μου.. πολύ χαίρομαι! Η αλήθεια είναι πως θα ήταν μια διαφορετική εκδρομή με κάποιον άλλο, αλλά είμαι σίγουρη πως θα ήταν εξίσου ωραία!:))
      Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι!
      Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Πολυ ομορφη ιδεα!Ολοι αποζηταμε τη μοναχικοτητα ποτε ποτε! Και οι φωτο εκπληκτικες! Εννοειται πως τα καλυτερα ταξιδια δεν τα εχουμε κανει ακομα! Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πεταλούδα μου,
      αχ! είναι απαραίτητο που και που αυτό το μοναχικό! Βέβαια, δεν βρίσκουμε πάντα λύσεις, αλλά καθαρίζει το μυαλό μας! Κάπως έτσι λειτούργησε και αυτό το ταξίδι για μένα! :)
      Να έχεις ένα γλυκό βραδάκι, παρά τη ζέστη!
      Φιλάκια γλυκά!

      Διαγραφή
  3. Όμορφες οι φωτογραφίες σου και η ξενάγηση Παλομίτα μου. Σου εύχομαι να κάνεις και άλλα όμορφα ταξίδια.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου,
      σε ευχαριστώ για την υπέροχη ευχή σου! Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί, όπως λέει και ο λαός!
      Εύχομαι και εσύ να κάνεις πολλά όμορφα ταξίδια! :))
      Φιλάκια και να περάσεις ένα όμορφο βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Τι να μας κούρασες περιστεράκι μου; Περπάτησα νοερά δίπλα σου σε όλα τα μέρη που περπάτησες κι ας ήταν μόνο για πάρτη σου! :) Τα σοκάκια της Cefalu μου θύμισαν τα καντούνια της Κέρκυρας και ο καθεδρικός του Παλέρμου τον καθεδρικό της πόλης της Σαλαμάνγκας στην Ισπανία! Σε ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που μοιράστηκες μαζί μας. Καλό ξημέρωμα! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνω ένα πέρασμα τις φωτογραφίες μου από Κέρκυρα για να δω την ομοιότητα στα σοκάκια, Βιβή μου! Χιχι!
      Ενδιαφέρον να βρίσκεις ομοιότητες μεταξύ χωρών.. βέβαια, υπήρχαν και άπειρες αποικίες στη Σικελία, τόσο Ισπανών, όσο και Ελλήνων! Όπως επίσης, στην Κέρκυρα υπάρχουν επιρροές από τους Βενετσιάνους! ;)
      Παρακαλώ, ήταν τιμή μου να με συνοδέψεις νοερά σε αυτό το όμορφο ταξίδι!
      Φιλάκια και καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  5. Μα τι καταπληκτικό ταξίδι μας πήγες Παλομάκι μου!!! Φαίνεται πανέμορφο εκεί το μέρος και τα σοκάκια!! Τελευταία την σκέφτομαι συχνά την Ιταλία, δεν έχω πάει ποτέ αλλά έμαθα πριν λίγα χρόνια ιταλικά, τύπου basic αγγλικών να φανταστείς!! Τέλεια γλώσσα όπως και τα ιθπανικά!!! Χαχαχαχα!! Τις προάλλες ανακάλυψα ένα μέρος σούπερ, με εκπληκτική θέα και μακάρι κάποτε να πάω!!!! Το Σορέντο!!
    Συγνώμη στις κατακόμβες δηλαδή οι άνθρωποι είναι ακόμα άταφοι?? Και περνά κόσμος και τους κοιτά και τραβά φωτό??? Εχω θέμα από ότι κατάλαβες γιατί φαντάσου στο Βρετανικό μουσείο όταν είχα πάει με τον πατέρα μου, στο Λονδίνο , κοντέψαμε να φάμε τα μουστάκια μας που ήθελε να φωτογραφίσει τις μούμιες... Βούτηξα την κάμερα κι έφυγα.. α!! Δεν μπορώ, έχω θέμα με αυτό το θέμα...
    Πάντως σούπερ η βολτίτσα κι όντως είσαι πολύ τολμηρή που πήγες μόνη!!!
    Φιλάκια καλό μου κι εύχομαι σύντομα να κάνεις κι άλλα ταξίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Μαριλένα,
      πόσο μου αρέσει αυτός ο ενθουσιασμός σου, δεν λέγεται!!! Μπράβο κοριτσάκι μου, να είσαι πάντα έτσι, γεμάτη ενθουσιασμό!! :))
      Όλα τα μέρη που επισκέφθηκα στη Σικελία και στην Ιταλία είναι υπέροχα και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να καταφέρεις να πας σύντομα!
      Τα ιταλικά, όπως και τα ισπανικά είναι υπέροχες γλώσσες!! Συμφωνώ και επαυξάνω!!
      Ένα πανέμορφο μέρος στην Ιταλική Ριβιέρα ονομάζεται Cinque terre, εκεί θέλω να πάω, αν και προς το παρόν έχω άλλα σχέδια!!!
      Όσο για τις κατακόμβες που με ρωτάς.. Τώρα τι να σου πω, αφού έχεις θέμα; Ήταν κόκαλα πεθαμένων ανθρώπων και επίσης είχαν ένα κορίτσι (μικρό) βαλσαμωμένο-μα έμοιαζε σαν αληθινό το μικρό μου-.. Νομίζω οι φωτογραφίες δεν επιτρεπόταν, αλλά και να επιτρεπόταν εγώ δεν θα έβγαζα.. Καλά, ο πατέρας σου άπαιχτος!! Χαχα
      Σε ευχαριστώ πολύ για την υπέροχη ευχή σου! Μακάρι να καταφέρουμε να κάνουμε πολλά ταξίδια ακόμα! :)
      Φιλάκια και καλό βραδάκι!!

      Διαγραφή

  6. Ειναι όμορφα να σε ταξιδεύει κάποια με υπομονή, με ηρεμία, με επεξηγήσεις, χωρίς να σε κουράζει με άχρηστες πληροφορίες, κάνοντας το ταξίδι ευχάριστο και με μια γλυκιά γεύση εικόνων να απολαμβάνεις τόσο όμορφα τοπία, κουλτούρα, χρώματα, ειδικά μέσα από τα "μάτια" σου Κωνσταντίνα μου!
    Πέρασα όμορφα, θυμήθηκα, αναπόλησα ! Ξέρεις...!
    Εύχομαι καρδιά μου, όποτε μπορείς να το σκάς ακόμα και για Σαββατοκύριακο με παρέα ή χωρίς! Κι εγώ όλο το Β. Μιλάνο τα Casrelo, Como κλπ. μόνη μου τα γύρισα την 1η φορά,!Ανταποδίδω τις ηλιόκουστες ευχές σου Κωνσταντίνα μου κι εύχομαι να έχεις ένα ήρεμο και γλυκό ξημέρωμα!
    Φιλιά πολλά με τρυφερή δροσερή αγκαλιά!:)))♡♡♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου,
      τώρα εγώ τι να σου απαντήσω, με σκλαβώνουν τα λόγια σου! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ μέσα από την καρδιά μου! ♡
      Ήμουν σίγουρη πως με αυτή την ανάρτηση θα αναπολούσες πολλές δικές σου εξορμήσεις και χαίρομαι που στάθηκε η αφορμή για να αναδυθούν όμορφες μνήμες! Η Βόρεια Ιταλία είναι εξίσου υπέροχη, αν και δεν κατάφερα να επισκεφθώ όλα τα μέρη που επιθυμούσα!
      Σε ευχαριστώ για την ευχή σου! Μου αρέσουν πολύ οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου, με παρέα ή χωρίς! :-))
      Εύχομαι και σε σένα ένα όμορφο ξημέρωμα!
      Γλυκά φιλιά με αγκαλιά!

      Διαγραφή
  7. Υπέροχο ταξίδι!!!! Αν και δεν ήμουν εκεί, το κείμενό σου κι οι υπέροχες φωτογραφίες σου με ταξίδεψαν κι εμένα!! Η Ιταλία έχει φανταστικά μέρη κι είμαι σίγουρη πως κι η Σικελία είναι ένα απ΄αυτά!! Λέω να την επισκεφτώ κάποια μέρα! προς το παρόν έχω άλλους προορισμούς στο νούμερο ένα της λίστας μου!!
    Σου εύχομαι να κάνεις κι άλλα όμορφα ταξίδια σαν κι αυτο!!:)
    Καλό βράδυ!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
      Η Ιταλία έχει καταπληκτικά μέρη και είναι μια χώρα που αξίζει κανείς να επισκεφθεί για την ιστορία, την κουλτούρα της και χίλια δύο άλλα πράγματα! Θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Ιταλίας, αλλά στο σύνολό της έχει να σου προσφέρει πολλά!
      Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, κάποια στιγμή να την επισκεφτείς και να περάσεις υπέροχα! Έως τότε, να κάνεις πολλά άλλα υπέροχα ταξίδια!
      Καλό ξημέρωμα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Κωνσταντίνα μου τι όμορφο ταξίδι..
    Στο Παλέρμο ταξίδεψα στη δευτέρα γυμνασίου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το λάτρεψα! Δεν το γυρίσαμε όμως τόσο πολύ γιατί πηγαίναμε και σε άλλες περιοχές της Κάτω Ιταλίας και Σικελίας!
    Στα καλύτερα που είναι να ρθουν λοιπόν!!
    Καλό ξημέρωμα τρυφερή ψυχή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινούλα μου καλησπέρα!!! :))
      Θυμάμαι πως είχες βρεθεί στη Σικελία με εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Ελπίζω να σου έχουν μείνει υπέροχες μνήμες! Η Νότια Ιταλία θυμίζει αρκετά Ελλάδα! :) Ούτε εγώ κατάφερα να γυρίσω το Παλέρμο όσο και όπως ήθελα, αλλά γέμισα με αρκετές εικόνες και συναισθήματα!
      Θα πω και εγώ λοιπόν.. στα καλύτερα που είναι να 'ρθουν! ;)
      Γλυκά φιλιά και καλό Σουκου!!

      Διαγραφή
  9. Αν και μόνη σου απ'ότι είδα πέρασες υπέροχα....πάντα πίστευα πως δεν έχει τόση σημασία το μέρος όσο η παρέα...τελικά με διέψευσες...και σ'ευχαριστώ γι'αυτό!
    Υπέροχες οι περιγραφές σου....τόσο που θέλω να πάω για να τα δω από κοντά....!
    Να έχεις μια υπέροχη μέρα....φιλάκια πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ, Ωραιοζήλη μου! :-))
      Εύχομαι να επισκεφτείς το Παλέρμο και τη Σικελία γενικότερα, θα σου μείνει αξέχαστο ταξίδι! Trust me!
      Να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  10. Κοίτα, μόλις έρχομαι από...βάρκα και μπαίνω σε τρένο;; Πάντως, όπου να 'ναι θα 'χα...επέτειο της ανάρτησης "ετοιμάζω ταξίδι"!! (αχαχαχα!) αλλά χαίρομαι που έναν χρόνο περίπου μετά, ακόμα κάνω εντύπωση! (καλά ντε, μη βαράτε!) Μιας και είχε ΚΑΙ ΒΑΡΚΑ μέσα μπορούσες να το "χώσεις" και στην άλλη ανάρτηση κάλλιστα!!

    Λοιπόν, Ιταλία έχω πάει έξι φορές!! Κι όμως, επειδή δεν έχω πάει Παλέρμο (Σικελία γενικότερα) θέλω να πάω και εκεί η γυναίκα! Τελικά τα μοναχικά ταξίδια (χωρίς παρέα επί το σωστότερο) έχουν την δική τους γοητεία!! Γλυκά φιλιά και ευχαριστώ για το ταξίδι αυτό Περιστέρι μου! Το πόσο πάει δε, με....Τσαϊκόφσκι, δεν λέγεται :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα! Τα κάνω όλα με χρονοκαθυστέρηση! Όχι για την εντύπωση, αλλά γιατί έτσι προέκυψε! ;) Γεια σου Πετρούλα με τα ωραία σου! Εύχομαι πάντα να μας προτρέπεις για ευχάριστες-ταξιδιάρικες αναρτήσεις! :)
      Σου εύχομαι να πας Σικελία και όταν με το καλό επιστρέψεις, θα αναμένω εντυπώσεις! Είναι υπέροχος τόπος με καλόκαρδους ανθρώπους!
      Τα ταξίδια χωρίς παρεάκι αξίζουν, από την άποψη του ότι κάνεις ότι γουστάρει η ψυχή σου!! Δεν χρειάζεται να σε τρέχουν όπου θέλουν, πας όπου θέλεις και μάλιστα χωρίς γκρίνια! Χαχαχα! :))
      Ο Τσαϊκόφσκι πάει παντού, είναι σταθερή αξία!
      Σε φιλώ γλυκά! Καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  11. Παλέρμο! δεν έχω πάει ποτέ αλλά πάντα το είχα στο μυαλό μου σαν ονειρικό προορισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω σε έπεισα να το βάλεις στα μελλοντικά σου σχέδια, ε;; :))
      Εύχομαι να πας κάποια στιγμή γλυκιά μου!
      Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  12. Ωραιο ταξιδακι!
    Καλό μας Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε καλή μου!
      Να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  13. Τι ομορφο ταξιδακι μας πηγες γλυκια μου Παλομιτα!
    Ζηλεψα εχω να σου πω.
    Στο Παλερμο εμενε μια φιλη μου και σπουδαζε εκει καλες τεχνες. Και μου ειχε πει τα καλυτερα και μου εστειλε πολλες φωτο να δω και ηταν μαγευτικα.
    Τωρα μενει στην Βερονα που ειναι επισης πανεμορφη οπως και ολη η Ιταλια..
    Πολλα φιλια ! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου Μαράκι,
      ώστε είχες φίλη στο Παλέρμο ε;; Ωραία!! Πως και δεν πήγες κάποιο ταξιδάκι να την δεις και επί της ευκαιρίας να δεις και το Παλέρμο;
      Επίσης, η Βερόνα είναι όμορφη πόλη, την έχω επισκεφθεί παλαιότερα!
      Θα συμφωνήσω μαζί σου, η Ιταλία είναι πανέμορφη όπου και αν βρεθείς!
      Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  14. Πςςςςς τι ομορφιές είναι αυτές;;;; Κάτσε να φτιάξω καφέ να τις απολαύσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου, το καταχάρηκα!
      Εύχομαι, αν δεν έχεις βρεθεί στην Ιταλία, να βρεθείς σύντομα και να τα απολαύσεις από κοντά! :))
      Φιλάκια και καλό Σουκου!

      Διαγραφή
  15. Αυτό το ταξίδι, αυτές τις εικόνες θα τις ονειρευτώ απόψε, είμαι σίγουρη!
    Να είσαι καλά να ταξιδεύεις!
    Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-))) Ωραία τα ταξίδια και όμορφο να τα ονειρεύεσαι, Μαρία μου!
      Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή σου! Την ανταποδίδω και σε σένα!
      Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  16. Συναρπαστικό και όμορφο το ταξίδι !!
    Θαυμάσιο σ/κ να έχεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε!
      Συναρπαστική και όμορφη η Σικελία, όπως και κάθε νέος μέρος που βρισκόμαστε!
      Να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  17. Μ' αρέσει τόσο μα τόσο πολύ να βλέπω φωτογραφίες από ταξίδια :)))
    Η Σικελία είναι αγαπημένος προορισμός που ελπίζω να τον καταφέρω κάποτε! Μου κίνησες πολύ το ενδιαφέρον με τις κατακόμβες, μπορώ να πω, θα ήθελα να το δω αυτό...
    Να ρωτήσω κάτι τελευταίο: είναι στ' αλήθεια τόσο επικίνδυνο το Παλέρμο όσο λένε; Γνωστός μου που είχε πάει, μου είπε ότι υπάρχει μαφία και το βράδυ είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορείς... Ισχύει;;
    Φιλιά πολλά Κωνσταντινούλα μου ❤ Καλό σαββατόβραδο να έχεις!!! :))) ❤
    Και εις άλλα με υγεία!!!!!!!!!!!! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουκλάκι μου ❤,
      και μένα μου αρέσει να βλέπω φωτογραφίες από ταξίδια και ειδικά από μέρη με θάλασσα! Σου εύχομαι, καρδιά μου, να βρεθείς στη Σικελία και να περάσεις υπέροχες στιγμές!
      Όταν βρεθείς στις κατακόμβες, αναμένω εντυπώσεις! Θεωρώ πως είναι ένα μέρος που είναι καλύτερο να βρεθείς με παρέα, παρά μόνος.. είναι κάπως βαρύ για μοναχική περιπλάνηση!
      Σε όσα μέρη της Σικελίας επισκέφθηκα, δεν παρατήρησα, ούτε ένιωσα επικινδυνότητα! Σε πληροφορώ, αν και δεν διέμενα στο Παλέρμο, πως επιστρέφαμε στα σπίτια μας τις 4 το πρωί και δεν ένιωθα ίχνος φόβου! ;) Δεν έμεινα κανένα βράδυ στο Παλέρμο, οπότε ότι και να σου γράψω δεν θα αληθεύει!
      Να περάσεις μια όμορφη Κυριακή! Φιλάκια πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Ουάοοοο!!! Ζήλεψα τώρα. Πανέμορφο φαίνεται. Γενικά θαυμάζω τους ανθρώπους που ταξιδεύουν μόνοι για να γνωρίσουν νέους τόπους και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες. Θέλει θάρρος. Μπράβο! Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mademoiselle Hyde!!
      Η Σικελία είναι μαγευτικός τόπος με υπέροχη ομορφιά, αφού βρέχεται όλη από τη θάλασσα! Ήμουν πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω για κάποιο διάστημα εκεί!
      Σου εύχομαι να την επισκεφτείς κάποτε με τον Mr Hyde και το αστέρι!!!
      Να έχεις μια υπέροχη εβδομαδούλα!
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  19. Υπέροχες εικόνες ! Πραγματικά άξιζε το ταξίδι σου ! Κάτι τέτοια τα θυμάσαι για πάντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Πιστεύω πως εμείς κάνουμε τα ταξίδια μας να αξίζουν! ;) Καλό βραδάκι!

      Διαγραφή
  20. Γεια σου Παλομίτα...ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας..ταξίδεψαμε μαζί σου...ωραία ανάρτηση , ωραίος τοπος φαίνεται...ωραίες φωτος ειδικά οι θαλασσινές
    Ξεχωρίσα τις φωτος με το λιμάνι με τις όμορφες βάρκες και το αγαπημένο μου (και μένα) στοιχείο το νερό, τα όμορφα σοκάκια της πόλης που και μένα μου θύμισαν πως ήμουν σε άλλη εποχή, Στο σημείο της cefalu μου άρεσε η δεύτερη φώτο με το ανηφορικό σοκάκι σκαλοπάτια γλάστρες πάνω στα σκαλιά και επίσης η φωτογραφία της πόλης καθώς δύει ο ήλιος από την προβλήτα, όμορφη φωτο με τη δύση του ήλιου το χρυσαφί χρώμα στα κτίρια αλλα και η πόλη που φαίνεται σαν βυθισμένη στο νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκό μου Δελφινάκι! :)
      Με μεγάλη μου χαρά μοιράστηκα μαζί σας έναν τόσο υπέροχο τόπο που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να ζήσω για κάποιους μήνες!
      Η Cefalù είναι ένας ονειρικός τόπος για μένα, θα μπορούσα να ζήσω σε αυτή τη μικρή πόλη για αρκετό καιρό!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι εικόνες και σου εύχομαι κάποτε να επισκεφτείς την υπέροχη Σικελία!!!
      Να περνάς υπέροχα και καλό φθινόπωρο καλή μου!
      Φιλιά

      Διαγραφή